Egészségmegőrzés

Sóhomokozóban az egészségért!

Sajnos napjainkban egyre több kisgyermekes szülot érint a probléma: asztmás a gyerek vagy kruppos, gyakran fullad, örökké náthás és az eldugult orra miatt alig alszik.
Alapítványunknak, nemcsak a neve az „egészséges gyermekek”, hanem elkötelezettséget érzünk abban is, hogy a kicsiknek és a felnotteknek könnyebbé tegyük az életét. Mivel alapítványunk családi napközit is muködtet, ahol 1,5-5 éves korú gyermekeket látunk el, több éves gyakorlattal rendelkezo, rutinos pedagógusokkal. A hozzánk járó gyermekek naponta játszhatnak a só homokozóban. Tapasztalatunk az, hogy egyre több kisgyermek azért nem tud közösségbe menni- a téli idoszakban a nyálkás, párás, hideg ido miatt, nyáron pedig az allergia okozta panaszok miatt,- mert az immunrendszerük gyenge. A szülok féltik csemetéjüket, nehogy valamilyen betegséget „összeszedjenek”- ami természetes és értheto. Ezért gondoltuk azt, hogy egy só homokozó kialakításával, megpróbálunk segíteni a családoknak. Jövore nézve pedig só szobát szeretnénk létrehozni.
A télikertünkben kialakított só homokozóban, friss, kristálytiszta sós levego jótékony hatása által játék közben gyógyulhatnak a gyermekek. A padlón speciális, durva szemcséju kristály sóval játszhatnak. A só granulátum lapátolása közben a felszálló „sógoz” jótékonyan hat a légzoszervi betegségekre, enyhítheti a nátha vagy az arcüreggyulladás kellemetlen tüneteit közben pedig erosíti az orrnyálkahártyát, ami egyre hatékonyabban képes védekezni az újabb fertozések ellen. Mi nem vagyunk orvosok, de lehetoséget biztosítunk a gyógyulásra, vagy a betegség megelozésére. Kívánságra szakembert tudunk biztosítani.
A kicsik a só homokozóban nemcsak gyógyulhatnak, ahogy magukba szívják tiszta, száraz, gyógyító sós levegot, hanem közben jól szórakoznak, mintha csak egy fedett játszótéren lennének. Legtöbbször még játszópajtás is akad, így még gyorsabban repül az ido.
Nemcsak a picik érezhetik jól magukat, hanem a szülok is, mert kiváló találkozó helyszín a babás barátnoknek. A gyerekek miközben foznek, a só homokozóban addig a felnottek ki tudnak kapcsolódni, tapasztalataikat át tudják adni egymásnak, vagy egy jót cseveghetnek. Nem beszélve arról, hogy az o egészségük és immunrendszerük is védettebbé válik. Ha az anyukák nem csevegésre vágynak, hanem ügyes- bajos dolgaikat szeretnék elintézni azt is megtehetik, mert mi vigyázunk csemetéjükre.
Gyermekét nálunk biztonságba tudhatja. Amíg gyermeke játszva gyógyul, addig Ön hivatalos ügyeivel tud foglalkozni!

Az egészséges életmódra nevelés

Az egészséges életmód kialakitása egyik kiemelt célunk, amely során a gyermekeknek szükségleteinek megfelelő életritmust alakitsunk ki a testápolás, a pihenés a táplálkozás és a mozgás terén. A mindennapi testnevelést, szervezett és játékos formában csempésszük be a gyermekek mindennapi életébe. Fontosnak tartjuk, hogy derűs, szeretetteljes kapcsolat alakuljon ki a gondozók és a gyermekek között. Biztosítani kívánjuk a gyermekek testi edzettségét, egészségének megóvását. Mindennap kapjanak zöldséget, gyümölcsöt valamilyen formában. Törekszük , hogy vitamindús, kellő fehérjét tartalmazó, zsírszegény ételek kerüljenek az asztalra. Az egészséges életmódra nevelés fontos része a helyes és kulturált étkezés. A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása. A gyermekek alvásigénye különböző. Ha szükséges, lehetővé teszük, hogy a korán érkező gyermekek lepihenhessenek. Ebéd után aki nem tud aludni —csendben képeket, könyvet nézegethet vagy mesét hallgathat.